Δραστηριότητες

Στην Ελάτη κανείς επισκέπτης δε βαριέται! Δραστηριότητες όπως ιππασία, πεζοπορία, αναρρίχηση, σκι και snow mobile είναι μόνο κάποια από όσα μπορείτε να κάνετε.

Δραστηριότητες στην Ελάτη Τρικάλων

Στην Ελάτη κανείς επισκέπτης δε βαριέται! Δραστηριότητες όπως ιππασία, πεζοπορία, αναρρίχηση, σκι και snow mobile είναι μόνο κάποια από όσα μπορείτε να κάνετε. Κατά τους χειμερινούς μήνες επισκεφτείτε το χιονοδρομικό κέντρο, απολαύστε ένα ζεστό ρόφημα στο σαλέ του ή κάντε σκι. Διασκεδάστε με τα παιδιά σε καταβάσεις με το έλκηθρο, τολμήστε μια βόλτα με snowmobile ή απλά περπατήστε στον πεντακάθαρο αέρα μέσα στα λιβάδια και το πυκνό δάσος.

Δραστηριότητες όπως ιππασία, πεζοπορία, αναρρίχηση, σκι και snow mobile είναι μόνο κάποια από όσα μπορείτε να κάνετε.
Κατά τους χειμερινούς μήνες επισκεφτείτε το χιονοδρομικό κέντρο, απολαύστε ένα ζεστό ρόφημα στο σαλέ του ή κάντε σκι. Διασκεδάστε με τα παιδιά σε καταβάσεις με το έλκηθρο, τολμήστε μια βόλτα με snowmobile ή απλά περπατήστε στον πεντακάθαρο αέρα μέσα στα λιβάδια και το πυκνό δάσος.
Εάν επισκεφθείτε την περιοχή την άνοιξη ή το καλοκαίρι, κάντε ιππασία ή νοικιάστε ποδήλατα για να εξερευνήσετε την περιοχή. Στην Ελάτη και το Περτούλι υπάρχουν σύλλογοι και γραφεία που διοργανώνουν καθημερινά διάφορες δραστηριότητες, πεζοπορικές διαδρομές στα λιβάδια ή αναρριχήσεις στην κορυφή του Κόζιακα.

Αν πάλι προτιμάτε χαλαρούς ρυθμούς και λαογραφική… ενημέρωση, απλά περπατήστε στα σοκάκια και ανακαλύψτε κάθε γωνιά του χωριού. Δείτε τον παραδοσιακό τρόπο ζωής των κατοίκων του, που μπορεί μεν ο τουρισμός να έγινε κομμάτι της ζωής τους, δεν έχουν χάσει όμως καθόλου τις ρίζες, τις καθημερινές συνήθειες και τις παραδοσιακές ασχολίες τους.

Βότανα

Ο φημισμένος γιατρός της αρχαιότητας Ασκληπιός, μάζευε από τις πλαγιές του Κερκέτιου τα βότανα και τα συστατικά των φαρμάκων του. Έτσι λέει η παράδοση, αλλά σίγουρα αληθεύει, καθώς εάν είστε γνώστης και κάνετε μια βόλτα στις γύρο βουνοπλαγιές θα διαπιστώσετε και εσείς την ύπαρξη σπάνιων φυτών. Πολλοί ντόπιοι που γνωρίζουν ακριβός την ιδιότητα του καθενός, τα χρησιμοποιούν για την παρασκευή διαφόρων ιαματικών προϊόντων. Φρέσκα για πίτες ή σαλάτες, αποξηραμένα για αφεψήματα ή ιαματικά ροφήματα διαφόρων παθήσεων και το φαγητό, ως συστατικά για τον αρωματισμό λικέρ ή σπιτικών ποτών, ακόμη και για καλλυντικά.

Σπάνια πανίδα

Η περιοχή βρίθει από σπάνια πουλιά. Είναι πολλοί εκείνοι που συνάντησαν ένα από αυτά κάνοντας αναρρίχηση. Στα Μετέωρα θα συναντήσετε και τον γύπα Ασπροπάρη, ένα είδος προς εξαφάνιση αυστηρά προστατευόμενο. 

Απολαύστε ένα πικνίκ μέσα στα περτουλιώτικα λιβάδια και ανακαλύψτε μικρά ζώα, ξεχωριστά φυτά, λουλούδια και πολλά διάφορα είδη μανιταριών.

Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία στην Ελάτη!

Με μία άνετη διαμονή στο ξενοδοχείο μας, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του βουνού.

Κάντε κράτηση τώρα