Ταβέρνα Καλαμαράς

Τα αγνά μυρωδικά του βουνού και τα φρέσκα λαχανικά αναδεικνύουν τη γευστική πανδαισία των παραδοσιακών συνταγών!

80 χρόνια Καλαμαράς

Το 1935, άνοιξε τις πύλες του το πρώτο ταβερνείο της Ελάτης «ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ»! Ο πρωτεργάτης της επιχείρησης Στέφανος Καλαμαράς, ξεκίνησε στην καρδιά του χωριού να σερβίρει στο μικρό ταβερνείο, τους θαμώνες και διερχόμενους ταξιδιώτες του ορεινού όγκου της περιοχής, τσίπουρο με μεζέ και στραγάλια.

Ο πρωτεργάτης της επιχείρησης Στέφανος Καλαμαράς, ξεκίνησε στην καρδιά του χωριού να σερβίρει στο μικρό ταβερνείο, τους θαμώνες και διερχόμενους ταξιδιώτες του ορεινού όγκου της περιοχής, τσίπουρο με μεζέ και στραγάλια. Έτσι στο πιο κεντρικό σημείο της Ελάτης ξεκίνησε να λειτουργεί η ταβέρνα «Καλαµαράς»!

Από τότε, κάθε νέα γενιά που ακολούθησε προσθέτει σιγά σιγά το δικό της λιθαράκι με βάση την εξέλιξης εποχής της, φτάνοντας την κάποτε μικρή επιχείρηση, στο σήμερα. Σταδιακά δημιουργήθηκε το οινομαγειρείο «ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ», ο ξενώνας, όπου σήμερα είναι το ξενοδοχείο «ΚΟΖΙΑΚΑΣ» με σουίτες και σοφίτες και ο πολύ γνωστός πανελλαδικά «ΔΕΙΠΝΟΣΟΦΙΣΤΗΣ», με gourmet γεύσεις και πάνω από 400 ετικέτες κρασιού!

Σήμερα το συγκρότημα διευθύνει η 3η γενιά, με υπεύθυνους την Φωτεινή και το Στέφανο Καλαμαρά.

Τα αγνά μυρωδικά του βουνού και τα φρέσκα λαχανικά αναδεικνύουν τη γευστική πανδαισία των παραδοσιακών συνταγών μας. Οι συνταγές στο οινομαγειρείο βασίζονται σε πατροπαράδοτα αγνά υλικά. Στόχος μας οι μοναδικές γεύσεις και η αίσθηση της απόλαυσης στο παραδοσιακό περιβάλλον του οινομαγειρείου ή στον αύλειο χώρο μας, κάτω από τον ίσκιο των πλατάνων. Κρεατικά ντόπια, πίτες και σαλάτες, ορεκτικά και κυνήγια είναι τα βασικά μας υλικά. Και όσο εσείς απολαμβάνετε την ξεγνοιασιά της παρέας σας, τα παιδιά απολαμβάνουν το παιχνίδι στον παιδότοπό μας.

Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία στην Ελάτη!

Με μία άνετη διαμονή στο ξενοδοχείο μας, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του βουνού.

Κάντε κράτηση τώρα